Viggo Bendz leverer første flake sorter i Danmark

I august måned blev Dansk Affaldsminimering i Langå en sorteringsmaskine rigere. Tidligere på året tog de nemlig beslutningen om at gå forrest i kampen om at opnå en mere cirkulær (plast)økonomi. De mange tusinde tons plastik, som årligt er på besøg i de danske hjem og ryger videre ud i husholdningsaffaldet skal nemlig i langt højere grad genanvendes i produktionerne, hvis vi skal leve op til det 12. verdensmål for bæredygtig udvikling – ansvarligt forbrug og produktion.

Det er simpelt – jo højere kvalitet, jo højere genanvendelsesprocent

Dansk Affaldsminimering valgte at investere i en UniSort Flake sorteringsenhed fra Steinert igennem Viggo Bendz A/S, som er dansk forhandler af den tyske producent. Valget faldt på UniSort Flake modellen, idet teknologien kunne leve op til de høje kvalitetskrav, som Dansk Affaldsminimering efterspurgte. Enheden anvender moderne sensorteknologi til at adskille affaldsmateriale i fraktionsområdet fra 3 til 25 mm.

Arbejdsopgaverne for den nye maskine bliver i første omgang at separere PP/PE-fraktioner fra almindelig husholdningsplast samt plastemballager fra sundhedsvæsenet.

Kim Dalsgaard, adm. direktør i Dansk Affaldsminimering, fortæller om forventningerne til den nye flake sorter:

De er selvfølgelig store. Maskinen kommer forhåbentlig til at have væsentlig indflydelse på oparbejdningen og brugen af genanvendt plast i Danmark. Med den nye teknologi bliver det langt nemmere at imødekomme plaststøbernes høje krav til kvaliteten på den genanvendelige plast.

Hos Viggo Bendz, er man ligeledes begejstret over udviklingen. Poul Erik Jakobsen, ejer og adm. direktør i Viggo Bendz A/S, udtaler:

Det er jo kun glædeligt at se, hvordan flere virksomheder og organisationer er begyndt at tilpasse sig. Der bliver generelt tænkt mere i genbrug og affaldssortering. Viggo Bendz vil gøre sit, og fortsætte med at stå klar med kvalitetsløsninger på området i takt med at endnu flere melder sig ind i kampen om en cirkulær økonomi i Danmark.

Den første flake sorter… og nok ikke den sidste

Sorteringsenheden er den første flake sorter i Danmark, men ifølge Poul Erik Jakobsen går der nok ikke længe, før vi ser flere af dem rundt omkring i landet:

Vi har allerede på nuværende tidspunkt fået et stigende antal henvendelser på vores forskellige sorteringsløsninger – både indenfor metal og plast. Vi er fortrøstningsfulde, men vi må se hvad tiden bringer.

I mellemtiden ser Dansk Affaldsminimering frem til at tage den nye maskine i brug, og dermed gøre sit for et mere bæredygtigt Danmark.

Log ind for at få adgang til priser.

Er du endnu ikke oprettet som bruger, kan du anmode om login nedenfor.